רכישה של נדנדות היא רכישה כיפית. כולנו אוהבים להתנדנד – מבוגרים וילדים כאחד. נדנדות תמיד מעלות את מצב הרוח, מרגיעות, נוחות לישיבה ומפנקות. למעשה, לכן הן כל כך פופולריות בתור פריט ריהוט לגינה או למקומות ציבוריים. האמת היא שפארק בלי נדנדה, ורצוי שתהיה זו נדנדה גדולה לכמה אנשים, אינו פארק טוב בעיני אנשים רבים. כאשר אנחנו מגיעים למקום ציבורי או לגינה פרטית, תמיד אנחנו מחפשים את הנדנדה. זה כנראה נטוע בנו מהילדות, וילווה אותנו לכל החיים.
נדנדה לגינה – בחירה נכונה
בואו ונראה כיצד יש לבחור נדנדות חדשות לשימוש בחוץ. ראשית, חשוב להבין שהנדנדות אמורות להיות כיפיפיות ומפנקות. זה למעשה ההבדל ביניהן לבין סתם ספסל פשוט או שולחן קק"ל רגיל. נדנדה מאפשרת לשחק אתה ובזכותה, ולכן היא כל כך כיפית ונחמדה בכל מצב שלא יהיה. נדנדות יכולות להתאים לכל מצב ולכל אירוע – חתונה בחוץ, פרקים ציבוריים, על האש, ישיבה עם חברים, צפייה בסרט בחוץ, וכדומה. לכן, חשוב מאוד לבחור בנדנדה שיהיה נוח לשבת עליה. אין הרי טעם בנדנדה שאינה נוחה לישיבה. אינה מאפשרת ישיבה ממושכת או אינה מתנדנדת באופן חופשי מספיק.
שנית, חשוב מאוד להקפיד על נושא הבטיחות. נושא זה קשור הדוקות לחומר ממנו עשויה נדנדה, אבל הוא גם קשור לאיכות העבודה והבנייה של הנדנדה. בסופו של דבר, נדנדות אמורות להיות מוצבות בחוץ באופן קבוע. מדובר בפריטי ריהוט כבדים מדי לצורך נשיאתם אל תוך הבית או אל מחסה בכל פעם שיש מזג אוויר לא נוח. לכן, חשוב מאוד שהחומרים מהם עשויות הנדנדות יהיו עמידים מספיק בפני קור, חום, שמש, רוח, רטיבות, לחות וכדומה. נפילה מנדנדה שנשברה היא דבר מאוד לא נעים, ואם זה קורה תחת אחריות של גוף ציבורי או עירוני, הרי שאותו גוף עשוי להיות חשוף לתביעות שונות.
רוב הנדנדות כיום עשויות בעיקר מעץ מלא, עם פרזולים וחיזוקים ממתכת או מברזל. חשוב שהעץ המלא יהיה כמה שיותר איכותי, וחשוב לדעת שיש לטפל בו לפחות פעם בשנה. הטיפול הוא פשוט יחסית ומהיר, וכולל מריחה של צבע ולכה מיוחדים אשר מחזקים את העץ בפני פגעים שונים.