עצמות ואוסטאופורוזיס
אוסטאופורוזיס הוא אובדן הדרגתי של צפיפות העצם. זה נקרא לעתים קרובות "הרוצח השקט" מכיוון שהמצב יכול לעיתים קרובות להתגלות עד שהוא קשה ושברים מתחילים להתרחש. למרבה הצער, אם לא מתגלה, מידת אובדן העצם יכולה להשאיר אדם נכה וסובל מכאבים רבים. צפיפות עצם אינה נושא שאנשים רבים חושבים עליו ביומיום, ולכן "הגנב השקט" הזה יכול לגנוב את עצם העוצמה של סידן ומינרלים. לרוב אובדן בצפיפות העצם קשור לשינויים שנשים חוות במהלך גיל המעבר, שכן הירידה ברמות ההורמונליות משפיעה על מאזן הסידן בדם ומסת העצם הולכת לאיבוד כתוצאה מכך .
טיפול הורמונלי חלופי משמש לטיפול הן בתסמיני גיל המעבר והן בשינויים האוסטאופורוטיים ובאובדן העצם הנלווה. זה יכול לקרות גם אם קיימים הפרעות אנדוקריניות אחרות בקרב חולים גברים או נשים, מכיוון שהמערכת האנדוקרינית שולטת ברמות ההורמון קלציטונין, אשר, בתורו, משפיע על רמת הסידן בגוף.
פגיעות בכליות או תקלה, מחסור בוויטמינים ושימוש בסטרואידים הם גם גורמים ידועים לירידה בצפיפות העצם המכונה אוסטאופורוזיס.
האם יש לי אוסטאופורוזיס?
רק הרופא שלך יכול לאבחן את מצבך כדי לקבוע אם חווית אובדן עצם או שינויים בצפיפות העצם. לעתים קרובות חולי אוסטאופורוזיס אינם יודעים שהם בסיכון, או שהם סובלים בשקט. בדיקות הקרנה, בדומה לקרני רנטגן נמוכות, משמשות בדרך כלל לסריקת העקב, פרקי כף היד, עמוד השדרה או אפילו כל הגוף כדי למצוא נקודות מוחלשות או שברים פוטנציאליים בקו השיער.
אוסטאופורוזיס סיכון גורמים
צריכת סידן
צריכת ויטמין D
צריכת ויטמין K
אם אתה חושד שאתה נמצא בסיכון לאוסטאופורוזיס לפי הרשימה המוצגת כאן, שוחח עם הרופא שלך על גורמי הסיכון שלך ושקול הליך צפיפות עצם כדי להעריך את צפיפות העצם שלך. הגדלת צריכת הסידן והקפדה על צריכה מספקת של ויטמינים ומינרלים קריטיים בכל יום יכולה לעזור להפחית את הסיכון.
תוספי תזונה
התוסף תזונה הטוב ביותר שמצאנו הו של חברת ד"ר סאפ ע"י פרופסור שמואל אדלשטיין, לתוסף קוראים CalciK2 והוא מכיל קלציום ציטראט (סידן) ויטמין K2 MK7 ויטמין D3
מניעת אוסטאופורוזיס
תזונה ופעילות גופנית להגברת חוזק העצםאוסטאופורוזיס היא אחת המחלות העצמות הניתנות למניעה. הכנת עצמך להימנע ממנה אינה משימה קשה. פעילות גופנית חשובה מכיוון שהיא שומרת על חוזק העצמות באמצעות שימושים כגון אירובי, טיפוס במדרגות, טיולים רגליים או הליכה. עבור חולה אוסטאופורוזיס יש להימנע מתרגילים העלולים לגרום להשפעה גבוהה יותר מכיוון שהדבר עלול להוביל לשברים. בחולים צעירים יותר, פעילות גופנית הנושאת משקל היא אסטרטגיה מונעת חשובה מכיוון שהיא עוזרת להגדיל את מסת העצם הכוללת.
תזונה לעצמות
בעיקר מניעה מתמקדת בתזונה לעצמות, כולל צריכת סידן מספקת של 1000 עד 1500 מ"ג ליום.
צריכת סידן גבוהה, אם כי, אינה מספיקה אם יש חסרים בוויטמינים. מבוגרים צריכים ליטול מולטי ויטמין בכל יום ולשקול טיפול הורמונלי חלופי במידת הצורך על מנת להימנע ממחלת עצם ערמומית זו.
תזונה מתאימה, ללא חלבונים מוגזמים, ודל באלכוהול יכולה לסייע בשמירה על עצמות בריאות. אלכוהול מוגבר וחלבון בתזונה יכולים לחסום את ספיגת הסידן במעי.
נוכחות ויטמין D במעיים קריטית לספיגת הסידן . ירידה בוויטמין D, שמיוצרת בעור מקדימים המשוחררים על ידי הכליה, יכולה לעכב את הקולטנים במעי.
ויטמינים אחרים חשובים גם בספיגת הסידן. ויטמינים A, B6, C ו- K כולם חיוניים לספיגת סידן וכאשר הם נכללים במולטי ויטמין יומי יכולים להאט את הופעת אוסטאופורוזיס.
טיפול החלפת הורמונים
כאשר מטופל חווה מחסור בהורמון, מאגרי הסידן בעצמות עשויים להיות מופחתים. טיפול בתחליפי הורמונים הוא שימוש בהורמונים סינתטיים להחלפת ההורמונים המופיעים באופן טבעי בגוף שהפגינו מחסור בגלל הזדקנות או מחלה.
הורמונים נפוצים הם אסטרוגן ופרוגסטרון. אלה עוזרים לשמור על איזון הסידן בגוף כאשר לוקחים אותו עם תוספי ויטמינים ומינרלים. טיפול זה הוכח אף כמבטל את ההשפעות של אוסטאופורוזיס.
תזונה טובה לעצמות היא המפתח למניעה וטיפול מוקדם במחלת עצם זו (Marchigiano, ספטמבר / אוקטובר 1999).
נחקרים טיפולים חדשים לאוסטיאופורוזיס. בעוד שהחלפת אסטרוגן וטיפולים דומים מסייעים בהפחתת אובדן המינרלים מעצמות, תרופות אחרות כמו גרסאות סינתטיות של הורמוני הפארתירואיד האנושיים פועלות לעידוד היווצרות העצם ובכך מגבירות את צפיפות העצם ואת חוזקה.